Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа или ... не ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа или ... не ?

Чудя се каква кола да си взема и ги гледам, че Алфа 146 са ми в парите...
    http://www.www.autohop.bg/cars-18697...b6faa6&next=61

http://www.www.autohop.bg/cars-33984...b6faa6&next=37
    Кефя им се, вътре е готино отвън също... ,но това беше докато прочетох темите за разход и ремонти с цени.... ебаси работа.... Какво ще ме посъветвате ... да си харесам ли една Алфа или да си търся нещо друго? Среден разход градско на тези двете? Чувал съм, че алфите имат слабо окачване ... Така ли е ? Друго инфо е добре дошло също
    ЕДИТ:
    Това е един вид конкуренция на алфите, който съм си харесал.....
    http://www.mobile.bg/pcgi/main.cgi?t...314&f1=details

колега взимай алфата изобщо не са им слаби предниците а на фиятите са слаби. а тоя форд е супер дърво карам служебен такав повече от година и нямам думи ,''издънка на немците''.

Comment

Първоначално публикувано от cherva Покажи съобщение
      Чудя се каква кола да си взема и ги гледам, че Алфа 146 са ми в парите...
      http://www.www.autohop.bg/cars-18697...b6faa6&next=61

http://www.www.autohop.bg/cars-33984...b6faa6&next=37
      Кефя им се, вътре е готино отвън също... ,но това беше докато прочетох темите за разход и ремонти с цени.... ебаси работа.... Какво ще ме посъветвате ... да си харесам ли една Алфа или да си търся нещо друго? Среден разход градско на тези двете? Чувал съм, че алфите имат слабо окачване ... Така ли е ? Друго инфо е добре дошло също
      ЕДИТ:
      Това е един вид конкуренция на алфите, който съм си харесал.....
      http://www.mobile.bg/pcgi/main.cgi?t...314&f1=details
      Щом си харесал "това" алфите не са за теб! Взимай форда и не се колебай! Алфите са за "маняци" болни мозъци който сме готови да даваме купища пари за ремонти, да осъзнаваме всички недостатъци на марката и въпреки това не можем да я заменим с нищо друго,това не е просто кола,а начин на живот!

Comment

От тази бялата бягай на далече!Форда изобщо не е кола в сравнение с Алфата,а окачването си е супер!Ако купуваш Алфа се консултирай с някой,който разбира от Алфа Ромео.
        Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
        За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

Не си за такава кола, вземи си Форда.
          sigpic
          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от nick_145_QV Покажи съобщение
            колега взимай алфата изобщо не са им слаби предниците а на фиятите са слаби............
            колега знаеш ли какви ги дрънкаш
            Пич нищо лично НО не си взимай алфата! мое мнение
            146 Turbo

Comment

Ако си предубеден, по-добре не взимай Алфата. Не е чак толкова драматично положението, колкото пишат - че било начин на живот и т.н. - чупят се като всяка стара кола, но са специфични за ремонт и не всеки им разбира.
              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Май тази дискусия клони към отказване от покупката на Алфа...

Comment

Добре де,
                  коя ти харесва повече, коя те грабва, коя би карал с кеф и да се радваш че я караш??????????
                  146 1.6V TS. 147 1.9 JTDmsigpic

Comment

Аз само едно знам ,че Форд и Циганин зимата не обичат да работят а тя наближава

Когато си купих алфата ,един приятел по същото време си взе такъв форд.И почно да ме базика сега ще караш каруца и ще плащаш ремонти ,като за мерцедес , а какво излезе.На мене ремъците всичките и 4 тампона + ролките и труда немаше 250лв а на него му взеха само толкова за ремъка без ролки и тем подобни.
                    Сега аз си карам алфата ,а той продаде неговия форд преди доста време.
                    Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic

Comment

Определено Алфата, но пък мисля че при покупката на кола разумът трябва да надделее, защото нямам кой знае колко пари за да я карам и оправям и ако наистина се чупят повече от Форд Ескорт примерно мисля, че трябва да си взема Форд. Никой до този момент не ми е казал колко разход ще дава сивата Алфа от първия ми пост и защо да съм бягал от бялата ?

Comment

Горят колкото им сипеш . Няма място за сравнение между Алфата и Форда . Ако ти трябва кола с нормален разход и сносна подръжка , Алфата не е за теб . Ние всички тук сме изтрещяли тотално , затова ги караме тия кочини . Поразрови , има адски много изписано в форума , и прецени сам . Успех , и се надявам новия автомобил само да те радва .
                        145 1.6 ТС '97 ех.
                        145 1.9 JTD '00
                        307 CC 2.0 '04

Comment

Първоначално публикувано от cherva Покажи съобщение
                          Определено Алфата, но пък мисля че при покупката на кола разумът трябва да надделее, защото нямам кой знае колко пари за да я карам и оправям и ако наистина се чупят повече от Форд Ескорт примерно мисля, че трябва да си взема Форд. Никой до този момент не ми е казал колко разход ще дава сивата Алфа от първия ми пост и защо да съм бягал от бялата ?
                          Алфата не се чупи повече от всяка кола на нейната възраст. Всичко зависи как се отнасяш с нея - ако я юркаш здраво през дупките, окачването ще сдаде сравнително бързо. Ако я караш внимателно - нямаш грижи. Вози стегнато, според някои твърдо, за мен нормално. Такъв е моя опит. За останалото е като всяка друга кола.
                          Частите са евтини. За ремонти трябва да ходиш при хората които й разбират, защото иначе става лошо.
                          За харча - за 3км от нас до офиса и още толкова наобратно(макс. 10км) делнични дни и разходка насам-натам(50-60км) неделнични дни в София разход от 11-12+ на 100км. Плюса е когато я карам в режим "газ-спирачка-газ-спирачка". Моята е с мотор боксер, за туинспарка не знам.
                          На мен ми харесва и не съжалявам.
                          Това че колегата по-горе ти казва да бягаш от бялата най-вероятно значи, че вече я е огледал и знае колко е "напудрена". Затова преди да купуваш, отиваш с колата при някой от майсторите дето са написани във форума и ще получиш "актуална" диагноза.
                          145, 1.6 boxer
                          156, 2.4 JTD - ex
                          Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Хмм 11-12 на бензин ?! За 1.4 ми се вижда ... уникално май ще е Форд...

Comment

Колега, чупенето зависи единствено и само от това дали ще попаднеш на гледана кола и дали ти ще си я гледаш. Никаква гаранция няма, че Форд или опел ще се чупят по-малко. Но виждаме вече, че си с предубеждение, затова по-добре се откажи от Алфата.
                              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Working...
                              X